© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Rýchle jahodové šatôčky

Čerstvé marinované jahody, ukryté v chrumkavom trojuholníku z lístkového cesta.

Rýchle jahodové šatôčkyfotogalériaRýchle jahodové šatôčkyZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
15min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 275 g
    chladené lístkové cesto (1 balenie)
  • 500 g
    jahody
  • 1 ks
    citrón
  • 4 PL
    cukor kryštálový
  • 1 KL
    vanilkový extrakt
  • 1 ks
    vajce na potretie
  •  
    trstinový cukor na posypanie

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Jahody očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Zasypeme cukrom, pridáme citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Premiešame a necháme marinovať približne 10 minút

  • 3

    Medzitým si plát lístkového cesta rozrežeme na štvorce (cca 8x8cm).

  • 4

    Jahody scedíme (šťavu odložíme – vynikajúco dochutí napríklad limonádu) a odlyžičkujeme do stredu každého štvorca. Štvorce preložíme na trojuholníky a kraje dobre uzavrieme (môžeme pritlačiť vidličkou).

  • 5

    Šatôčky potom poukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech, potrieme vajíčkom a posypeme trstinovým cukrom (zabezpečí chrumkavý povrch). Pečieme približne 15 minút.

  • 6

    Ešte horúce podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny, ale vynikajúce sú aj vychladnuté -  len tak ku káve.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept