© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Ľadový čierny čaj s bazou

Lahodný čierny čaj obohatený o voňavú bazu - avšak tentokrát v osviežujúcej ľadovej verzii.

Homemade fermented cinnamon and ginger kombucha tea infused with elderflower. Healthy natural probiotic flavored drink. Copy spacefotogalériaHomemade fermented cinnamon and ginger kombucha tea infused with elderflower. Healthy natural probiotic flavored drink. Copy spaceZdroj: iStockphoto
Príprava
5min
Úprava
120min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1.5 PL
    sypaný čierny čaj (Darjeeling)
  • 1 ks
    kvet bazy
  • 0.25 ks
    hviezdička badiánu
  • 600 ml
    voda
  • 3 PL
    med
  • 2 ks
    tyčinka škorice
  •  
    ľad

Postup

  • 1

    Sypaný čierny čaj dáme do sklenenej nádoby, pridáme kvet bazy, badián a zalejeme vriacou vodou. Pár minút necháme lúhovať a precedíme. Čaj necháme mierne vychladnúť a potom osladíme medom. 

  • 2

    Takto pripravený vychladnutý čaj dáme vychladiť ešte do chladičky/mrazničky alebo na schladenie použijeme ľad.

  • 3

    Pripravíme si dve fľaštičky alebo poháre, do ktorých dáme tyčinku škorice. Potom nalejeme vychladený čaj a nakoniec môžeme ozdobiť kvetmji bazy. Ihneď podávame. 

    Náš tip

    Ak doma práve nemáte čerstvé kvety bazy, tak ich môžete zameniť za bazový sirup. Takýto sirup si môžete jednoducho vyrobiť aj doma. Inšpirujte sa našim receptom na domáci bazový sirup

Bon Appétit
Ohodnoťte recept