© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Japonské jahodové knedličky – daifuku

Šťavnaté jahody v sladkom ceste z ryžovej múky. Dokonalý a ľahučký dezert.

Japonské jahodové knedličky – daifukufotogalériaJaponské jahodové knedličky – daifukuZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto mochi:
  • 120 g
    múka z lepkavej ryže
  • 50 g
    práškový cukor
  • 200 ml
    voda
  • 100 g
    zemiakový škrob na prácu s cestom
  •  
    väčšie jahody

Postup

  • 1

    Vo väčšej sklenenej miske spojíme múku s cukrom, zalejeme vodou a dobre vymiešame. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme ohriať do mikrovlnky na 1 minútu. Vytiahneme a opäť dobre premiešame. Tento proces opakujeme ešte dvakrát, kým nedostaneme polohustú lepivú zmes.

  • 2

    Ak nechceme používať mikrovlnku môžeme cesto v miske aj napariť nad vodným kúpeľom zakryté pokrievkou a to na cca 15 minút s dvomi premiešaniami každých 5 minút.

  • 3

    Cesto vyklopíme na škrobom vysypanú pracovnú dosku a bohato zasypeme ďalšou vrstvou škrobu. Keďže je cesto veľmi lepivé vaľkáme vždy s bohatým nánosom škrobu zhora aj zdola. Vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a pomocou vykrajovačky na pirohy alebo pohára vykrojíme kolieska. Odrezky oprášime od škrobu, spojíme dokopy a proces opakujeme. Každé koliesko tiež oprášime od škrobu.

  • 4

    Do každého následne zabalíme celú jahodu a hotovo.  

Bon Appétit
Ohodnoťte recept