© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Zemiakové placky s hubovou omáčkou

Placky servírované s hubovou omáčkou majú svoj pôvod v Poľsku. Je to vynikajúca kombinácia, ktorá stojí za vyskúšanie.

Zemiakové placky s hubovou omáčkoufotogalériaZemiakové placky s hubovou omáčkouZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
30min
Porcie
6
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Zemiakové cesto:
  • 1 kg
    zemiaky
  • 3 ks
    vajce
  • 3 PL
    hladká múka
  •  
    soľ, mleté čierne korenie
  •  
    rastlinný olej na vysmážanie
Hubová omáčka:
  • 150 g
    čerstvé šampiňóny
  • 1 ks
    cibuľa
  • 1 PL
    rastlinný olej
  • 1 PL
    maslo
  • 1 PL
    hladká múka
  • 300 ml
    hubový bujón
  • 100 ml
    smotana na šľahanie
  •  
    soľ, korenie,

Postup

  • 1

    Zemiaky očistíme a postrúhame na širšom strúhadle (alebo v kuchynskom robotovi).

  • 2

    Do zemiakov pridáme vajíčka, múku, osolíme a okoreníme. Všetko spolu dobre vymiešame.

  • 3

    Na rozpálený olej lyžicou ukladáme menšie placky a smažíme z oboch strán do zlatohneda.

  • 4

    Na omáčku si v rajnici roztopíme maslo a pridáme olej. Na drobno nakrájanú cibuľku krátko orestujeme a pridáme pokrájané huby. Chvíľu opekáme potom ich zaprášime múkou, posolíme, okoreníme a prilejeme bujón. Necháme povariť zhruba 5 minút a nakoniec zjemníme smotanou.

  • 5

    Placky podávame preliate voňavou omáčkou s troškou kyslej smotany na strane.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept