© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Zemiakové placky s cuketou a mrkvou

Letom inšpirovaná pochúťka, ktorá posúva klasické zemiakové placky o úroveň vyššie.

Zemiakové placky s cuketou a mrkvoufotogalériaZemiakové placky s cuketou a mrkvouZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
20min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 5 ks
    väčšie zemiaky
  • 1 ks
    cuketa
  • 2 ks
    väčšia mrkva
  • 1 ks
    cibuľa
  • 2 ks
    cesnak
  • 3 ks
    vajce
  • 6 ks
    hladká múka
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, rozmarín, kurkuma
  •  
    rastlinný olej na vysmážanie

Postup

  • 1

    Zemiaky, mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme. Cuketu umyjeme.  Všetku zeleninu postrúhame na širšom strúhadle (alebo v kuchynskom robotovi).

  • 2

    Do zeleniny pridáme vajíčka, múku, osolíme, okoreníme a pre vôňu a farbu pridáme rozmarín a kurkumu. Všetko spolu dobre vymiešame.

  • 3

    Na rozpálený olej lyžicou ukladáme menšie placky a smažíme z oboch strán do zlatohneda.

    Náš tip

    Na začiatku usmažíme iba jednu placku, ochutnáme a ak treba dochutíme zemiakové cesto, kým sa pustíme do ďalšieho smaženia.

  • 4

    Na rozpálený olej lyžicou ukladáme menšie placky a smažíme z oboch strán do zlatohneda.

  • 5

    Podávame napríklad s touto úžasnou pikantnou omáčkou.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept