© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Studená ruská polievka Okroška

Tradičná ruská studená polievka, v ktorej hlavnú úlohu hrá zelenina. Okroška musí obsahovať dve zeleninové zložky - prvá musí mať neutrálnu chuť (zemiaky, uhorka...) a druhá musí byť aromatická, zložená hlavne zo zelenej cibule a byliniek, ako je napríklad kôpor...

Studená ruská polievka OkroškafotogalériaStudená ruská polievka OkroškaZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
0min
Porcie
5
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 4 ks
    varený zemiak
  • 4 ks
    varené vajce
  • 0.5 ks
    šalátová uhorka
  • 6 ks
    reďkovka
  • 3 ks
    jarná cibuľka
  • 1 liter
    studené mlieko
  • 5 PL
    majonéza
  • 0.5 ČL
    cukor
  • 1 zväzok
    kôprová vňať
  •  
    soľ, korenie, balsamico

Postup

  • 1

    Zemiaky, vajcia a zeleninu si nakrájame na malé kocky. Podľa chuti osolíme. 

  • 2

    Majonézu vymiešame najskôr s troškou mlieka a potom primiešame aj zvyšné mlieko a cukor. Týmto zalejeme pripravenú zmes, dobre premiešame a pridáme nasekanú kôprovú vňať. Dochutíme soľou, korením a balsamicom a dáme do chladničky vychladiť. 

Bon Appétit
Ohodnoťte recept