© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Domáca karlovarská knedľa

Domáca karlovarská knedľafotogalériaDomáca karlovarská knedľaZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
30min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 10 ks
    rožok
  • 4 ks
    vajce
  • 150 g
    hrubá múka
  • 400 ml
    mlieko
  • 1 balíček
    kypriaci prášok do pečiva
  • 125 g
    maslo
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mletý muškátový oriešok
  • podľa chuti
    čerstvá pažítka
  • podľa chuti
    čerstvá petržlenová vňať

Postup

  • 1

    Roztopené maslo, mlieko, žĺtky a štipku soli dáme do misy a spolu premiešame. Pridáme štipku muškátového orieška, nasekanú pažítku a petržlenovú vňať. Nakoniec primiešame nakrájané rožky.

  • 2

    Vaječné bielky vyšĺaháme a pridáme ku pečivu. Následne primiešame aj hrubú múku. Všetko spolu poriadne premiešame. 

  • 3

    Zmes rozdelíme na 2 časti a z každej pomocou fólie vytvarujeme knedlu. Dôkladne a pevne zvinieme a fóliu na niekoľkých miestach jemne prepichneme vidličkou.

  • 4

    Zabalené knedle vkladáme do vriacej vody a varíme približne 20 až 30 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept