© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Jahodové mafinky

Krásne, chutné a svieže mafinky s kyslou smotanou, čerstvými jahodami a maslovým krémom.

Jahodové mafinkyfotogalériaJahodové mafinkyZdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
15min
Porcie
24
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 2 ks
    vajce
  • 1 hrnček
    Cukor kryštál
  • 0.5 hrnčeka
    rastlinný olej
  • 0.5 hrnčeka
    kyslá smotana
  • 0.5 hrnčeka
    mlieko
  • 2 hrnčeky
    polohrubá múka
  • 1 balíček
    kypriaci prášok
  • 2 KL
    vanilkový extrakt
  • 50 g
    čerstvé jahody
Krém:
  • 100 g
    maslo
  • 250 g
    Mascarpone
  • 100 g
    práškový cukor
  • 5 ks
    čerstvé jahody
Na ozdobu:
  • 100 g
    čerstvé jahody

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Pripravíme si cesto - spolu vymiešame ingrediencie v nasledovnom poradí: vajcia, cukor, olej, mlieko, smotana, múka (v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok), vanilkový extrakt a na malé kocky nasekané jahody. Naporciujeme do formičiek a pečieme 15 až 20 min.

  • 3

    Na krém vyšľaháme zmäknuté maslo s mascarpone a postupne pridávame cukor. Nakoniec pridáme šťavu z jahôd (odšťavené alebo prepasírované pyré), aby sa nám krém pekne zafarbil.

  • 4

    Krém nanesieme na vychladnuté mafinky a každý ešte korunujeme kúskami jahôd.  

Bon Appétit
Ohodnoťte recept