© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Svieže čučoriedky dopĺňajú jemný čokoladovo-syrový krém na chrumkavom korpuse. Dokonalé!

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládoufotogalériaČučoriedkový cheesecake s bielou čokoládouZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
40min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Korpus:
  • 200 g
    maslové sušienky
  • 80 g
    maslo
  • 1 PL
    javorový sirup
Krém:
  • 500 g
    Mascarpone
  • 200 g
    biela čokoláda
  • 150 g
    práškový cukor
  • 3 PL
    hladká múka
  • 250 ml
    kyslá smotana
  • 2 KL
    vanilkový extrakt
  • 3 ks
    vajce
  • 200 g
    čerstvé čučoriedky

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 160 °C. Dno tortovej formy (priemer 26 cm) vystelieme papierom na pečenie.

  • 2

    Sušienky rozdrvíme na prach v mixéri alebo valčekom a v miske premiešame s roztopeným maslom a javorovým sirupom. Vlhké sušienky potom zarovnáme na dno formy a utlačíme rukou.

  • 3

    Všetko postupne vyšľaháme v tomto poradí: mascarpone, rozpustená čokoláda, cukor, múka, kyslá smotana a vanilkový extrakt. Nakoniec pri nízkych otáčkach pridáme postupne po jednom vajíčka a opäť dobre vyšľaháme.

  • 4

    Krém nalejeme na sušienkový korpus, na povrch rozložíme čučoriedky a dáme piecť na 35 až 40 minút. Po upečení necháme kompletne vychladnúť a uložíme do chladničky ideálne cez noc.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept