© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Hrnčekový kysnutý koláč

S 250 ml hrnčekom bude príprava tradičného koláča hračka. 

Hrnčekový kysnutý koláčfotogalériaHrnčekový kysnutý koláčZdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
20min
Porcie
16
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 3 hrnčeky
    polohrubá múka
  • 0.5 hrnčeka
    bravčová masť (iný tuk – maslo, olej)
  • 1 hrnček
    plnotučné mlieko
  • 1 kocka
    čerstvé droždie
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 3 PL
    Cukor kryštál
Posýpka:
  • 0.75 hrnčeka
    hrubá múka
  • 0.75 hrnčeka
    Cukor kryštál
  • 1 PL
    vanilkový cukor
  • 3 PL
    maslo
  • 2 hrnčeky
    ľubovoľné ovocie

Postup

  • 1

    Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. V mise zmiešame múku, soľ, masť a prášok do pečiva. Pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké a elastické cesto. Zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.

  • 2

    V miske zatiaľ na posýpku zmiešame zmäknutý tuk, múku a oba druhy cukru.

  • 3

    Po vykysnutí cesto natenko rozvaľkáme a vyložíme ním vymastený plech. Vrch posypeme umytým a na menšie kocky nakrájaným ovocím a posýpkou. Dáme na 20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

  • 4

    Po upečení necháme vychladnúť na plechu a nakrájame.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept