Karamelové rezy
nízka
náročnosť
ingrediencie
1. Cesto
4
PL
kryštálový cukor
4
PL
polohrubá múka
4
ks
vajce
1/2
KL
kypriaci prášok
1
KL
kakao
2. Cesto
250
g
kryštálový cukor
5
ks
vaječný bielok
Krém
300
ml
mlieko
250
ml
smotana na šľahanie
300
g
kryštálový cukor
1
balíček
Zlatý klas
350
g
maslo
5
ks
vaječný žĺtok
postup
1.
S cukrom vyšľaháme bielky a pridáme žĺtky, múku s práškom do pečiva a kakao. Rozdelíme cesto na polovicu a upečieme 2 pláty. Bielky s cukrom budeme šľahať nad parou do zhustnutia. Potom ho rozotrieme na mastný papier. Usušíme ho pri miernej teplote v rúre.
2.
Krém: Skaramelizujeme cukor, potom ho zalejeme smotanou a rozmiešame. Hustú kašu uvaríme z mlieka, žĺtkov a Zlatého klasu. Keď je vychladnutá pridáme karamel a maslo.
3.
Plát cesta natrieme krémom, potom ho preložíme cestom zo snehu, ktoré opäť natrieme krémom a prikryjeme ďalším plátom. Zvyšnú plnku natrieme na celý koláč a polejeme ho čokoládou. Podľa foriem nám môže vyjsť aj viac vrstiev.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.