Lievance s citrónovým krémom
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
ml
kyslé mlieko
100
g
práškový cukor
20
g
droždie
180
g
polohrubá múka
2
ks
vajce
olej
soľ
ríbezľový lekvár
lesné ovocie
Krém
60
g
práškový cukor
2
ks
vajce
100
ml
voda
citrónová šťava
postup
1.
V kyslom mlieku vymiešame droždie a cukor a na 1 hodinu necháme na teplom mieste. Potom pridáme vajcia, soľ a múku a dôkladne premiešame. Opäť necháme kysnúť.
2.
Vymastíme formu na lievance a opekáme lievance na nej z oboch strán. Potom ich potrieme lekvárom.
3.
Krém si pripravíme z vody, cukru, žĺtkov a citrónovej šťavy (z 1 citróna). Budeme šľahať nad parou až do zhustnutia. Tuhý sneh si vyšľaháme z bielkov, pridáme cukor a vmiešame do krému. Lievance polejeme krémom, ozdobíme ovocím a môžeme zaliať ešte troškou lekváru.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.