Pridať recept

Chutný Wellington

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
5 plátkov
oravská slanina
200 g
šampiňóny
100 ml
biele víno
1 ks
bravčová sviečkovica
1 ks
šalotka
3 PL
sladká smotana
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
vajce
čerstvý tymián
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej

postup

1.
Šalotku osmažíme na oleji a na nej udusíme nadrobno pokrájané šampiňóny, dochutíme korením, soľou, prelisovaným cesnakom, tymianom a podlejeme vínom. Budeme dusiť ešte chvíľku, kým sa víno neodparí. Masu necháme vychladnúť a potom ju zmixujeme aj so sladkou smotanou na hustejšiu kašu.
 
2.
Vyvaľkáme lístkové cesto a potrieme ho pripravenou kašou. Sviečkovicu obalíme v slanine, okoreníme ju a osolíme. Na panvici ju z rýchla z oboch strán osmažíme. Na kašu rozložíme sviečkovicu a zabalíme do cesta, ktoré potrieme šľahaným vajíčkom. Budeme piecť v rúre pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
šalotka
Šalotka
Šalotka je najjemnejšia zo všetkých druhov cibule. Má viac druhov, ktoré sa rozlišujú tvarom a farbou...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!