Jednoduchý višňový koláč
8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
višne
1
ks
citrón
1
ks
vanilkový lusk
125
g
maslo
125
g
hnedý cukor
3
ks
vajce
200
g
polohrubá múka
štipiek
kypriaci prášok
trochu
tuk na vymastenie
podľa chuti
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Višne umyjeme, odstránime stopky a vykôstkujeme. Citrón dôkladne umyjeme, osušíme a rozpolíme. Z jednej polovice nastrúhame kôru, z oboch vytlačíme šťavu.
2.
Vanilkový lusk pozdĺžne rozrežeme a dužinu vyškriabeme. Rúru predhreme na 180°C.
3.
V mise vyšľaháme dopenista zmäknuté maslo, cukor, vanilkovú dreň, soľ, citrónovú kôru a šťavu. Po jednom pridávame vajcia. Múku s kypriacim práškom preosejeme do zmesi a všetko premiešame.
4.
Plech vymastíme tukom. nalejeme cesto a vyhladíme. Navrch rovnomerne rozložíme odkvapkané višne. V rúre pečieme asi 50 minút, potom koláč vyberieme a necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.