Frankfurtský veniec
8
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
200
g
maslo
150
g
cukor
1
KL
citrónová kôra
1
PL
citrónová šťava
230
g
múka
2
KL
kypriaci prášok
1
PL
kakao
trochu
tuk na vymastenie
trochu
strúhanka na vyspanie
Plnka
1/2
balíček
čokoládový puding
250
ml
mlieko
1
PL
cukor
2
ks
žĺtok
200
g
maslo
200
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
3
PL
malinové želé
100
g
marcipánová hmota
4
PL
vaječný koňak
Na ozdobu
150
g
griláž z lieskových orechov
postup
1.
Formu na veniec potrieme tukom a vysypeme strúhankou. Rúru predhrejeme na 180°C.
2.
Na cesto bielky oddelíme od žĺtkov. Maslo vymiešame dopenista s cukrom, žĺtkami, citrónovou šťavou a kôrou. Naň preosejeme múku so škrobovou múčkou, kakaom aj kypriacim práškom a premiešame. Z bielkov zo soľou vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame do cesta.
3.
Formu naplníme cestom a pečieme v predhriatej rúre 35-45 minút. Vyberieme a necháme 5 minút chladnúť vo forme, potom vyklopíme na drôtenú mriežku. Cez noc necháme odpočívať.
4.
Na druhý deň veniec rozkrojíme priečne na 4 pláty a spodnú časť položíme na plochú misu. Na maslový krém žĺtky postupne zašľaháme do ešte horúceho pudingu, ktorý sme pripravili z prášku, mlieka a cukru. Necháme vychladnúť a prepasírujeme cez sito. Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame dopenista. Po lyžiciach vmiešame puding. Spodnú časť potrieme tretinou tohto krému.
5.
Priložíme druhú časť venca a potrieme malinovým želé. Priložíme tretiu časť a zľahka pritlačíme.
6.
Marcipánovú hmotu premiešame s vaječným koňakom a rozotrieme na plát venca. Nakoniec priložíme poslednú časť a opäť zľahka pritlačíme.
7.
Celý veniec potrieme krémom a posypeme grilážou z lieskových orechov. Veniec necháme chladiť najmenej 4 hodiny, aby sa chute rozležali. Potom ho rozkrájame a podávame.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.