Marcipánové hviezdičky
70
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
maslo
150
g
mandľová hmota
50
g
cukor
štipiek
soľ
3
kvapky
mandľový olej
1
ks
vajce
100
g
mandľový lupienok
200
g
múka
200
g
práškový cukor
1
ks
bielok
2
PL
amaretto
postup
1.
Maslo s mandľovou hmotou vymiešame dohladka. Primiešame cukor, soľ, olej z horkých mandlí, vajce a mandľové lupienky.
2.
Na cesto preosejeme múku a nadstavcom na miesenie na kuchynskom robote alebo rukami všetko premiesime. Z cesta sformujeme 2 valčeky s priemerom asi 4 cm, zabalíme do fólie a dáme chladiť na 2 hodiny.
3.
Rúru predhrejeme na 180°C. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme a formičkami vykrojíme hviezdičky (môžeme si vybrať aj iný vzor), hrubé asi 7 mm, rozložíme na plechy a pečieme 10-15 minút. Z práškového cukru, bielka a amaretta vymiešame polevu a potrieme hviezdičky.
4.
TIP: Čokoládovú polevu dosiahneme, ak do polevy pridáme trochu roztopenej čokolády.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.