Pridať recept

Brokolicová polievka s knedličkami

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

30 g
maslo
1 ks
zemiaky
300 g
brokolica
1 ks
pór
110 g
žerucha
1 liter
zeleninový vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

Knedličky z lososa

700 g
zemiaky
300 g
filety z lososa
200 ml
polotučné mlieko
3 ks
mladá cibuľka
2 PL
kôpor
1 PL
citrónová kôra
50 g
krupica
3 PL
slnečnicový olej

postup

1.
Najskôr si pripravíme lososové knedličky. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme do kastróla s vriacou vodou, varíme ich domäkka (15-20 minút). Scedíme a roztlačíme na kašu.
 
2.
Kým sa zemiaky varia, vložíme do kastróla alebo do pekáča lososové filé, prilejeme mlieko a zohrievame, kým mlieko nezačne vrieť. Potom nádobu prikryjeme a pomaly dusíme 3-4 minúty, kým sa mäso nezačne oddeľovať. Dierkovanou naberačkou mäso vyberieme z mlieka. Mlieko odložíme nabok , lososa rozdrobíme a starostlivo odstránime kožu a všetky kosti. Mäso pridáme do zemiakov spolu s nadrobno nakrájanou mladou cibuľkou, posekaným kôprom a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením.
3.
Dosku pomúčime. Zo zemiakovej zmesi s lososom vytvarujeme guľôčky veľkosti golfovej loptičky, stlačíme ich do tvaru placky a trochu obalíme v strúhanke alebo hrubej múke. Potom ich prikryjeme a odložíme do chladničky.
4.
Na polievku roztopíme v hrnci maslo, pridáme zemiak pokrájaný na kocky, brokolicu aj pór pokrájaný na kolieska a pomaly dusíme 10 minút, kým nie je všetko mäkké. Primiešame žeruchu, zalejeme vývarom a necháme zovrieť. Zmiernime oheň a prikryjeme. Pomaly varíme asi 10 minút, kým zelenina nie je mäkká. Polievku necháme vychladnúť a ponorným mixérom alebo kuchynským robotom ju rozmixujeme dohladka. Vmiešame mlieko, ktoré sme si odložili po uvarení ryby, a podľa potreby ochutíme. Polievku zohrejeme na bod varu.
5.
Kým sa polievka zohrieva, vypražíme knedličky. V panvici zohrejeme polovicu oleja a polovicu knedličiek vyprážame 3-4 minúty z každej strany dozlatista. necháme ich odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke. Potom zohrejeme druhú polovicu oleja a rovnako vypražíme zvyšné knedličky.
6.
Polievku rozdelíme do predohriatych tanierov a na drevené špáradlo napicháme knedličky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cicerova s brokolicou
Brokolica v hlavnej úlohe
Brokolica je druhovo vraj kelom a príbuzná karfiolu. Pochádza zo Stredomoria a u nás sa výborne udomácnila. Je to...
Poctivá brokolicová polievka
Poctivá brokolicová polievka: 10 overených receptov na najchutnejšie a krásne farebné polievky z obľúbenej brokolice
Ak chcete poctivú, zeleninovú polievku, ktorá má okrem krémovej konzistencia aj krásnu farbu, vsaďte...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...