Grissini
30
porcií
140
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vajce
1
KL
soľ
1
KL
krupicový cukor
1/2
dl
olej
1/2
kocka
droždie
2
dl
voda
8
dl
hladká múka
1
dl
zmes byliniek
mlieko
postup
1.
Vodu s teplotu 37°C nalejeme do misky, v ktorej roztopíme rozdrobené droždie. Budeme ho miešať, aby sa celkom rozpustilo. Následne prilejeme zvyšok vody, soľ, olej, vajce, cukor, bylinky a väčšiu časť múky.Z týchto surovín vypracujeme hladké a zároveň vláčne cesto, ktoré zakryjeme a necháme ho kysnúť v teplej izbe aspoň 40 minút.
2.
Na pomúčenej pracovnej doske spracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na 30 častí. Z každej časti vytvoríme tyčinku, ktorá by mala byť hrubá aspoň ako prst s dĺžkou 25 cm. Tyčinky rozdelíme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie. Budú tu kysnúť ešte 20 minút. Následne ich potrieme mliekom a budeme ich piecť pri teplote 175°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.