Jogurtovo-smotanová torta s ovocím
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tortový korpus
1
ks
pomaranč
240
g
Activia biela zrejúca v tégliku
500
ml
smotana na šľahanie
15
g
sypká želatína
1
ks
citrón
150
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
stužovač šľahačky
500
g
ovocie
postup
1.
Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme tortovým korpusom. Jogurt zmiešame s cukrom.
2.
Do misky vyžmýkame šťavu z citróna a pomaranča, nasypeme do nej želatínu a necháme rozpustiť. Potom ju po častiach vmiešame do osladeného jogurtu.
3.
Keď začne hmota tuhnúť, vmiešame do nej šľahačku, ktorú sme si vopred pripravili vyšľahaním jednej smotany dotuha. Vznikne nám tak hladký krém, ktorý nalejeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky najmenej na 4 hodiny stuhnúť.
4.
Druhú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom dotuha.
5.
Stuhnutú tortu vyberieme z chladničky, zložíme obvod formy a na povrch rozotrieme šľahačku.
6.
Nakoniec jogurtovú tortu ozdobíme podľa fantázie rozkrájaným ovocím. Môžeme zvoliť kiwi, mandarínky, hrozno či jahody.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.