Pridať recept

Dusené bravčové mäso na rasci

ingrediencie

4 plátky
bravčové mäso
40 g
masť
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
trochu
celé čierne korenie
1 ks
cibuľa
1 KL
rasca drvená
1 PL
hladká múka

postup

1.
Očistené bravčové mäso zľahka naklepeme, okraje narežeme a kosti odrežeme. Posypeme ich soľou, mletým čiernym korením a obalíme múkou.
 
2.
Na panvici rozpálime masť, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, drvenú rascu, celé korenie, trocha opražíme, vložíme pripravené mäso a z oboch strán prudko opražíme do zlata. Potom trocha podlejeme horúcou vodou a chvíľu povaríme.
3.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, znova zalejeme a opäť povaríme.
4.
Mäso urovnáme na taniere, obložíme ryžou a polejeme trochou šťavy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.