Gazdovské bravčové mäso
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
bravčový bôčik alebo pliecko
podľa chuti
cesnaku
1
štipka
soľ
300
g
cibuľa
1
štipka
rasca
postup
1.
Mäso umyjeme, potrieme cesnakom rozotretým so soľou a rascou, položíme kožou nadol do pekáča na cibuľu pokrájanú nahrubo, podlejeme vodou a v rúre upečieme do mäkka.
2.
Počas pečenia mäso obrátime, kožu narežeme na malé štvorčeky a vrstvu tuku niekoľkokrát prepichneme vidličkou, aby sa časť masti vypiekla. Mäso občas polejeme vlastnou šťavou, prípadne podlejeme vodou.
3.
Upečené mäso pokrájame na tenké plátky a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.