Pridať recept

Slivkový nákyp

ingrediencie

180 g
ryža
1 liter
mlieko
3 kocky
cukor
1 štipka
soľ
80 g
maslo
120 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
4 ks
žĺtok
trochu
citrónová kôra
40 g
mandle
6 ks
bielok
400 g
slivky
1 balíček
škoricový cukor
20 g
maslo
20 g
strúhanka
trochu
práškový cukor

postup

1.
Dobre prepláchnutú ryžu uvaríme v mlieku s 3 kockami cukru a trochou soli do mäkka a potom ju za častého miešania necháme vychladnúť.
 
2.
Maslo vymiešame, pridáme práškový a vanilkový cukor, žĺtky, trocha postrúhanej citrónovej kôry a miešame asi 10 minút. Nakoniec primiešame vychladnutú ryžu, zomleté mandle a z bielkov ušľahaný tuhý sneh.
3.
Väčšiu formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, naplníme polovicou pripravenej zmesi, na ňu poukladáme vykôstkované slivky, posypeme ich škoricovým cukrom, na to navrstvíme druhú polovicu zmesi a znova zopár sliviek.
4.
V mierne vyhriatej rúre pečieme asi 50 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Slivky
Pomocník pri trávení a rednúcich kostiach - slivky!
Oválne tmavomodré plody sú bohatou zásobárňou prospešných látok a už po mnoho generácií veľmi ceneným...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...