Hovädzia sviečková s celozrnným knedlíkom
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
hovädzia sviečkovica
2
KL
olej
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
1
ks
petržlen
1/4
ks
zeler
1
liter
zeleninový vývar
trochu
bobkový list
trochu
celé korenie
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
podľa chuti
ocot
150
g
biely jogurt
Knedlíky
6
ks
rožok
150
ml
polotučné mlieko
2
ks
vajce
postup
1.
Na oleji orestujeme cibuľu, podlejeme vodou, pridáme nastrúhanú mrvu, petržlen a zeler. Hovädzie mäso predpečieme nasucho na teflónovej panvicu a vložíme do zeleninového vývaru. Pridáme bobkový list, nové korenie a mleté čierne korenie. Po uvarení vyberieme mäso, bobkový list a omáčku rozmixujeme. Vmiešame biely jogurt. Dochutíme soľou a octom.
2.
Tvrdé celozrnné rožky nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Potom z rožkov vymačkáme mlieko. Pridáme žĺtky a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto necháme pol hodinu v chladničke. Potom vytvarujeme guľôčky o niečo menšie ako je tenisová loptička. Varíme v pare 15 minút. Do knedlíkov môžeme pridať taktiež bylinky, huby alebo šunku.
3.
TIP: Ozdobíme brusnicami, citrónom a troškou jogurtu.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.