Tortellini s hubovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
tortellini
štipiek
soľ
1
strúčik
cesnaku
180
g
šampiňóny
1
ks
citrón
60
g
maslo
320
ml
smotana
štipiek
muškátový orech
štipiek
mleté čierne korenie
3
PL
parmezán
postup
1.
Tortellini uvaríme al dente vo veľkom hrnci v dostatočnom množstve osolenej vody, scedíme, necháme odkvapkať a dáme naspäť do hrnca. Udržujeme v teple.
2.
Cesnak ošúpeme a rozotrieme. Šampiňóny očistíme, vydrhneme vlhkou utierkou a nakrájame na tenké kolieska. Citrón umyjeme na horúcou vodou a kôru nastrúhame.
3.
V kastróle rozpustíme maslo a huby na ňom na stredne silnom ohni zruba 2 minúty podusíme.
4.
K hubám pridáme cesnak, smotanu, citrónovú kôru, muškátový oriešok a nakoniec okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. Do omáčky primiešame parmezán a na miernom ohni ešte 3 minúty povaríme.
5.
Omáčkou prelejeme tortellini v hrnci a opatrne premiešame. Upravíme na taniere a okoreníme čiernym korením z mlynčeka.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.