Pridať recept

Zapečené cestoviny s mäsovými knedličkami

Zapečené cestoviny s mäsovými knedličkami
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

200 g
špirálová cestovina
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
6 PL
olej
300 g
bravčová klobásová zmes
1 ks
vajce
2 PL
nízkotučný tvaroh
3 ks
cuketa
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
400 g
lúpané paradajky
150 ml
smotana na šľahanie
2 PL
rozmarín
50 g
ementál

postup

1.
Cestoviny uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody, potom ich scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s lyžicou oleja.
 
2.
Klobásovú zmes, vajce a tvaroh premiešame, zmes okoreníme a vytvarujeme z nej zhruba 15 knedličiek. Cuketu umyjeme, očistíme a pozdĺžne ju nakrájame na plátky hrubé asi 1/2 cm. Niekoľko plátkov si odložíme nabok, ostatné nakrájame nadrobno. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame tiež nadrobno.
3.
Rozpálime 2 lyžice oleja a mäsové knedličky na stredne silnom ohni opečieme dozlatista zo všetkých strán, zhruba 4 minúty. Knedličky vyberieme a udržujeme v teple.
4.
V omastku rozpálime ďalšie 2 lyžice oleja a opražíme na ňom cuketu, cibuľu a cesnak. Pridáme paradajky a smotanu, osolíme, okoreníme a ochutíme rozmarínom. Bez pokrievky 3 minúty povaríme a trochu zredukujeme.
5.
Polovicu omáčky dáme do ohňovzdornej formy na nákypy. Rozložíme na ňu cestoviny a knedličky a prelejeme zvyškom omáčky. Obložíme plátkami cukety a potrieme zvyškom oleja. Nákyp posypeme nastrúhaným ementálom.
6.
Pripravený nákyp vložíme do predhriatej rúry a pri 225°C (v teplovzdušnej pri 200°C) dáme na 15 minút zapiecť do strednej časti rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
TOP
Cuketové muffiny
Nastrúhať cuketu, pridať vajíčko a dávku odrazu zdvojnásobiť! Najlepšie slané muffiny bez múky, absolútny úspech na obed aj na večeru
Vynikajúca pochúťka upečená do pol hodiny! Super vláčne, sýte a chuťovo fantastické cuketové muffiny pre celú rodinu.