Rolované morčacie stehno
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
morčacie stehno s kosťou
soľ
mleté čierne korenie
1
PL
horčica
olej
3
ks
cibuľa
4
dl
zeleninový vývar
1
dl
suché biele víno
2
dl
sladká smotana
1
PL
hladká múka
postup
1.
Mäso umyjeme, vykostíme, osušíme, posolíme, okoreníme, potrieme horčicou, zvinieme do rolády a previažeme kuchynskou niťou.
2.
V pekáči, na rozohriatom oleji, mäso opečieme zo všetkých strán, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, popražíme, zalejeme vriacim vývarom, prikryjeme a v rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme 50 minút. Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou. Potom odkryjeme a upečieme dočervena.
3.
Upečené mäso vyberieme, šťavu zalejeme vínom, potrebným množstvom vriacej vody, zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou a niekoľko minút povaríme. Podávame s dusenou zeleninou a cestovinou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.