Šišky s marhuľovým lekvárom
50
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka
50
g
droždie
50
g
maslo
50
g
kryštálový cukor
600
ml
mlieko
2
PL
rum
300
g
marhuľový lekvár
3
ks
vajce
1
liter
olej na vyprážanie
postup
1.
Múku preosejeme, pripravíme si kvások. Keď vykysne pridáme cukor, maslo, rum, žĺtky, bielky vyšľaháme vidličkou a pridávame vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme vláčne, nie veľmi husté cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
2.
Na doske si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 2 cm a povykrajujeme okrúhlou formičkou. Necháme vykysnúť. Do stredu šišky si urobíme jamku a vkladáme do rozpáleného oleja, jamkou dolu. Hotové šišky ukladáme na papierové obrúsky.
3.
Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Do každej jamky vložíme marhuľový lekvár.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.