Cestoviny s klobásovými knedličkami, šošovicou a špenátom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
špenát
1
ks
cibuľa
1
PL
olej
4
ks
klobása
250
g
cestoviny fusilli
štipiek
soľ
100
g
šošovica
125
ml
mäsový vývar
125
ml
smotana na šľahanie
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Špenát preberieme, tvrdé stonky odstránime. Listy umyjeme a neodkvapkané ich dáme do veľkého hrnca. Špenát necháme na silnom ohni spariť, pritom hrncom niekoľkokrát dobre potrasieme.
2.
Špenát necháme trochu vychladnúť a potom ho nasekáme nahrubo. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a na oleji na miernom ohni opražíme dosklovita. Z klobás vytlačíme náplň, vytvarujeme knedličky a dáme ich do panvice. Na stredne silnom ohni ich zo všetkých strán opečieme dohneda.
3.
Fusilli uvaríme al dente podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
4.
Ku klobásovým knedličkám pridáme šošovicu a za stáleho miešania ešte asi minútu pečieme. Pridáme špenát, zalejeme vývarom a smotanou, necháme prejsť varom a pod pokrievkou na miernom ohni ešte asi 5 minút povaríme. Osolíme a okoreníme. Fusilli upravíme s knedličkami a so zeleninou na taniere a podávame horúce.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.