Pridať recept

Pstruh na rozmaríne

ingrediencie

4 ks
pstruh
soľ
1 ks
citrón
korenie biele mleté
rozmarín
petržlenová vňať
pažitka
kôpor
100 g
maslo

postup

1.
Vypitvané pstruhy umyjeme, osušíme, posolíme z vonku aj z vnútra a pokvapkáme citrónovou šťavou.
 
2.
Rozmarín, petržlenovú vňať, pažítku a kôpor posekáme a zmiešame.
3.
Ryby obalíme v bylinkách a na chladnom mieste necháme 60 minút.
4.
Potom vložíme do pekáča, obložíme plátkami masla a v rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme asi 20 minút, podľa veľkosti rýb. V polovici pečenia ryby obrátime. Podávame s opekanými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kôpor: Jedna z našich najtradičnejších byliniek zažiari pri zaváraní i v kuchyni
Kôpor: Jedna z našich najtradičnejších byliniek zažiari pri zaváraní i v kuchyni
Medzi slovenské tradičné bylinky patrí aj kôpor. Ak si zvyknete na jeho charakteristickú silnú arómu, premení...
TOP
Krehké placky s kôprom (Qutab)
Zbierka najlepších receptov s kôprom, ktoré si budete chcieť pripraviť vždy, keď je kôpor
Najlepšie recepty na každú príležitosť (nielen) pre milovníkov kôpru plus rada šéfkuchára, ktorú vyvážite zlatom!
Rozmarín
Rozmarín: Voňavá, liečivá bylinka, ktorá nesmie chýbať vo vašej záhrade či kvetináči
Rozmarín patrí skôr medzi bylinky zo stredomorskej kuchyne. Postupne sa však dostáva aj do našej gastronómie...
Omáčky
Dokonalé prílohy k mäsku: Kôprová a chrenová omáčka
Jednoduché a predsa rafinované krémové omáčky, ktoré nechávajú vyznieť chuť aromatických pochutín. Kôpru a chrenu.
kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod...
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...