Bravčovo-kurací dvojboj so slovenskou ryžou
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové mäso
300
g
kuracie mäso
1
ks
mrkva
1
ks
petržlen
1
ks
pór
trochu
hrášok
3
PL
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
voda na podlievanie
korenie
bazalka
mletá rasca
grilovacie korenie
postup
1.
Bravčové mäso (karé, pliecko, krkovičku) umyjeme a pokrájame na rezance. Kuracie mäso (prsia alebo obraté stehno) umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky.
2.
Zeleninu očistíme. Umyjeme a pokrájame na malé kúsky.
3.
Bravčové opečieme na oleji a keď zhnedne pridáme aj kuracie. Pridáme koreniny. Podlejeme vodou, ale iba aby bolo mäso ponorené vo vode. Podusíme 10 minút.
4.
Pridáme zeleninu a dolejeme vodu. Varíme do mäkka. Ak máme chuť zahustíme 1-2 PL múky alebo rozmixovaným zemiakom (prípadne solamylom).
5.
Podávame s prílohou. Zvolila som slovenskú ryžu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.