Pridať recept

Pšenový dezert s horúcimi jahodami. Pre bábätko aj mamu

Pšenový dezert s horúcimi jahodami. Pre bábätko aj mamu
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

150 g
rozvarené pšeno
300 g
jahody
5 PL
kokosový cukor
trochu
vlašské orechy
podľa chuti
Ak máte – použite aj vnútro vanilkového lusku

postup

Toto je tak jednoduchý dezert, že ak vám dôjde chuť na niečo sladké a rýchle, stačia vám doma len štyri ingrediencie – jahody, pšeno, orechy a banán alebo orechy. Dobre, tak päť ingrediencií a kokosový cukor k tomu :).

Pridanou hodnotou základu tohto jedla je bezlepkové pšeno. Pšeno je vlastne olúpané proso – vtáčí zob. Keď som s prosom prišla prvý krát do kontaktu, skúšala som ho uvariť a jesť v šupke a teda nič horšie som dovtedy neskúsila. Bolo to dávno a odvtedy si pšeno varievam na raňajky alebo zalievam jogurtom. Teraz dostať v obchode aj pšenové vločky v bio kvalite, ktoré som použil ako prvý príkrm pre moje 6 mesačné bábätko. Neobsahuje lepok, je ľahko stráviteľné.

Recept na príkrm pre bábo je tu :)

1.

Uvarené pšeno rozmiešame s vanilkou. Do panvice nakrájame jahody, zasypeme kokosovým cukrom a prevaríme s trochou vody. Vyredukujeme na sirup – takmer ako džem, no z jahôd nám nemá zostať kaša, ale sa majú zachovať kúsky ovocia.

 
2.

Dužinu vanilky môžete vmiešať ako do pšena, tak i do jahôd. Pšenový dezert servírujeme v sklenenom pohári, horúce jahody nalejeme navrch a posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Pre alergikov – použiť môžete aj konopné semienka. Alebo aj oboje :)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať