VIDEORECEPT: Zimná hríbová polievka
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
ks
olivový olej
1
ks
cibuľa
400
g
mrazené alebo čerstvé hríby
5
ks
baby mrkvička
1
liter
hríbový vývar
100
g
zelený hrášok
ks
čertvé čierne korenie
ks
čerstvý kôpor
postup vo videu vyššie
Tajomstvo tejto polievky spočíva v dlhšom dusení hríbov a druhé tajomstvo chuti je v pridanom čerstvom kôpri na záver. Vyskúšajte.
1.
V hrnci si predherejeme olivový olej.
2.
Pridáme cibuľu a restujeme, kým nie je mäkká.
3.
Následne pridáme mrazené (alebo čerstvé) hríby. Tieto dusíme 10 minút. Podľa potreby podlievame olejom.
4.
Pridáme nakrájanú baby mrkvičku. A restujeme cca 4 minúty.
5.
Zalejeme vývarom. Pridáme nakrájaný zemiak.
6.
Varíme cca 15 minút.
7.
Pridáme zelený hrášok a dusíme ešte 5 minút.
8.
Ak je potrebné dochutíme korením.
9.
Na úplný záver, tesne pred odstavením z ohňa pridáme čerstvý kôpor a už viac nevaríme.
10.
Polievku podávame horúcu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.