Citrónovo-orechové rezy
35
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Piškóta orechová:
8
ks
vajcia
8
PL
kryštálový cukor
12
PL
mleté vlašské orechy
4
PL
polohrubá múka
4
PL
strúhanka
1/2
balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
Piškóta žltá:
4
ks
vajcia
4
PL
kryštálový cukor
4
PL
polohrubá múka
1/4
balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
1
ks
citrón + 100 ml vody (na pokropenie upečenej piškóty)
Plnka:
2
balíčky
Zlatý klas Dr.Oetker
300
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1
ks
citrón
300
g
maslo
200
g
práškový cukor
Poleva:
2
balíčky
Poleva v prášku citrónová príchuť Dr. Oetker
postup
Výborný osviežujúci zákusok!
1.
Piškóta orechová 2 kusy:
4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Potom zašľaháme 4 lyžice zašľaháme cukor, 4 žĺtky, 2 PL múky, 1/4 prášku do pečiva, 2 PL strúhanky, 6 PL mleté vlašské orechy.
Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Papier odstránime. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačné.
Zo zvyšných surovín pripravíme rovnakým spôsobom aj druhú orechovú piškótu.
2.
Žltá piškóta:
4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a papier odstránime.
3.
Plnka: mlieko uvaríme so zlatým klasom a vanilkovým cukrom na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme na penu, pridáme cukor a znovu prešľaháme. Potom po častiach zašľaháme vychladnutý puding a šťavu z jedného citróna. Trochu si odložíme na potretie vrchnej piškóty.
4.
Ukladáme nasledovne:
predtým však treba zlúpať vrchnú šupku, ktorá sa vytvorí pri pečení, aby sa rezy nerozlepovali.
orechová piškóta, polovica plnky, žltá piškóta, pokropíme citrónovou šťavou zmiešanou s trochou vody, druhá polovica plnky, orechová piškóta. Jemne pritlačíme, potrieme tenkou vrstvou plnky a polejeme citrónovou polevou. Necháme zaschnúť a postáť, aby sa chute spojili a pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.