VIDEORECEPT: Ázijská hríbová polievka s pak choy kapustou
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hnedé shimeji hríby
150
g
biele shimeji hríby
150
g
shitake hríby
1
ks
bok choy čínska kapusta
500
ml
hríbový vývar
250
ml
voda
ks
sezamový olej
1
PL
mirin
1
PL
sójová omáčka
1
PL
rybacia omáčka
ks
sezamové semienka
postup vo videu vyššie
Veľmi jednoduchá a chutná polievka, vhodná na chladné zimné večere :)
1.
Do kastrólika pridáme olej.
2.
Hríby si očistíme a nakrájame, pridáme do rozohriateho oleja a restujeme 2 minúty.
3.
Po orestovaní zalejeme vývarom a čistou vodou, varíme 10 minút.
4.
Následne pridáme mirin, sójovú a rybaciu omáčku.
5.
Pridáme nakrájanú čínsku kapustu pak choy. A varíme 4 minúty. Podľa chuti docutíme sójovou omáčkou, rybacou omáčkou a mirin.
6.
Na záver pred servírovaním pridíme štipku sezamového oleja. Na tanieri posypeme sézamovými semienkami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.