Fotorecept: Broskyňové rezy s kokosovou čiapočkou
20
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
polohrubá múka
100
g
cukor
1
ks
vanilkový cukor
4
ks
žĺtok
125
g
tuk na pečenie
250
ml
mlieko vlažné
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
2
PL
Klasik Tuzemský Um
4
ks
bielok
150
g
cukor práškový
100
g
kokos strúhaný
1
ks
kompót broskyňový
ks
toping čokoládový
postup
Receptík na koláč, kde využijete domáce kompóty. Je skvelý. Kombinácia piškóty, ovocia a snehu s kokosom.
1.
Maslo a žĺtky vymiešame ručným šľahačom.
2.
Pridáme múku s práškom do pečiva, vlažné mlieko , um. Vymiešame cesto.
3.
Cesto vylejeme na vymastený a posypaný plech, zarovnáme. Na vrch cesta poukladáme broskyne z kompótu.
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly zašľahávame práškový cukor. Do snehu vmiešame kokos (ručne). Sneh s kokosom rozotrieme na cesto s broskyňami. Zarovnáme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30-35 minút. Treba dávať pozor, aby sneh nezhorel.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.