Hruškový koláč s karamelom
16
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hladká múka špeciál
150
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
100
g
kryštálový cukor
200
g
jemný tvaroh
2
ČL
prášok do pečiva
250
ml
plnotučné mlieko
100
g
maslo
3
ks
hrušky (na povrch)
1
ks
citrón
Karamel:
100
g
kryštálový cukor
2
PL
plnotučné mlieko
1
PL
maslo
postup
Výborná kombinácia tvarohu, hrušiek a karamelu.
1.
Cesto: maslo rozpustíme a vychladíme, vlejeme do nádoby, postupne pridáme vajce, cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, tvaroh a vyšľaháme na najnižšom stupni dohladka. Formu s vyšším okrajom priemer 30 cm (môže byť aj menšia) vymastíme a vysypeme múkou. Rozotrieme cesto.
2.
Hrušky očistíme, nakrájame na tenké plátky, položíme na cesto a celý povrch pokvapkáme citrónovou šťavou. Pečieme pri teplote 180°C asi 50 minút. Necháme vychladnúť.
3.
Karamel: cukor upálime na karamel, pridáme mlieko a maslo a rozmiešame. Karamelom polejeme vychladnutý koláč. Ak je hustý, trochu ho nahrejeme. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.