Fotorecept: Tmavý koláčik s džemom
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
pudingový prášok BB
150
g
polohrubá múka
70
g
maslo
150
g
cukor
2
ks
vajcia
250
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1
balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
ks
hrozienka, kandizovane ovocie, orechy vlašské
1
pohár
ríbezľový džem
postup
Výborná koláč.
1.
Najprv som vymiešala vajíčka s maslom a cukrom. V miske som zmiešala sypké suroviny( muku, pudingový prášokBB , vanilkový cukor,prášok do pečiva),pridáme vymiešané vajcia s cukrom a tukom a pridáme mlieko.. Dôkladne premiešame. Nakoniec do zmesi vhodíme za hrsť orechov a hrozienok. Zmes vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 35-40 minút.
2.
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho prerežeme pozdĺž. Spodnú časť potrieme hrubšie ríbezľovým džemom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.