Jarná torta
15
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
200
g
kryštálový cukor
200
g
múka polohrubá
5
PL
voda
1/4
ks
prášok do pečiva s vínným kameňom
1/2
ks
vanilka
250
g
syr Mascarpone
250
g
krémový syr
180
g
práškový cukor
1
ks
modré gélové cukrárske farbivo
postup
Veľkonočné sviatky patria farbám, zajačikom aj maškrteniu. Recept pripravila foodblogerka „Tinajedoma“.
1.
Tortovú formu na pečenie KitchenAid si vytrite maslom a potom vyložte papierom na pečenie. Rúru si predhrejte na teplotu 180 °C.
2.
V mise kuchynského robota KitchenAid si vyšľahajte vajcia s cukrom, kým vám nevznikne krémovitá hmota. Mixujte ideálne na rýchlostnom stupni 4. Potom postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkou, a pridajte tiež vodu. Nakoniec celú zmes oddeľte od stien misy pomocou stierky a zapnite robot ešte na 30 sekúnd, aby sa hmota skutočne dokonale premiešala a nikde vám nezostali hrudky. Hotové cesto nalejte do formy a dvakrát s ňou kliknite o stôl, aby sa vytlačil prebytočný vzduch.
3.
Vložte do rúry a pečte cca 35 - 40 minút
4.
Korpus nechajte chvíľu vychladnúť v rúre a až potom ho z rúry vyberte (je to preto, aby vám cesto vplyvom prudkej zmeny teploty nekleslo). Dobre vychladený korpus (ideálne na druhý deň) rozkrojte pozdĺžne na dva diely a natrite marmeládou. Cesto je potom vláčnejšie a vyvažuje sladkosť cesta i náplne.
5.
Krém:
250 g mascarpone
250 g krémového syra
180 g práškového cukru
modré gélové cukrárske farbivo
Ingrediencie na prípravu krému dôkladne vyšľahajte v mise kuchynského robota. pomocou balónovej metly, kým vám nevznikne jednoliaty nadýchaný krém. Krémom potom rovnomerne natrite prvý plát torty, prikryte druhým plátom a na záver celý korpus potrite tiež z vrchu a zo strán.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.