Pridať recept

Horčicová omáčka

ingrediencie

podľa chuti
bravčové rezne
6 PL
plnotučná horčica
250 ml
smotana na šľahanie
ks
soľ
ks
čierne mleté korenie
ks
olej

postup

Recept mi posunula moja mamka vtedy ked mi môj priateľ povedal že je schopný to jesť lyžicou aj bez mäsa 😃

1.
Bravčové narežeme na rezne (plátky) kľudne aj kuracie alebo zajačie,opepríme a pridáme trošku horčice. Necháme odležať v chladničke kým si trebárs nakrájame zemiaky.
 
2.
Do hrnca zo širokým dnom dame olej a maso ukladáme jeden vedľa druhého. Zapneme plamen a opečieme asi 3minútky. Stiahneme platničku a maso otočíme. Pridáme a zase opečieme 3minútky. Pridáme bobkový list a zalejeme vriacou vodou z konvice tak aby v hrnci maso trochu plávalo.
3.
Dusíme do mäkka a podlievame po troške aby neprihorelo. Ak je maso hotove osolime a nechame vyvrieť vodu ak jej tam je veľa.
4.
Do misky vylejeme smotanu a pridáme 6lyžic plnotučnej horčice. Vydličkou vyšľaháme a zalejeme mäsko.
5.
Povaríme a premiešavame asi 5minút. Môžeme dochutiť ešte soľou a peprom. Odstavíme a podávame s varenými zemiakmi alebo pyré.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Bravčové karé v horčicovej omáčke
Recepty na nedeľný obed: Stačí jedna lyžička a jedlo naberie úplne iný rozmer! Extra šťavnaté mäso, ktorému chuť dodá horčica
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov, v ktorých hrá hlavnú úlohu...