Pridať recept

Ryžový nákyp

ingrediencie

200 g
ryža
800 ml
mlieko
30 g
maslo
1 KL
soľ
120 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
1 KL
perníkové korenie
500 g
čerešne

postup

1.
Ryžu prepláchneme, scedíme vo väčšom hrnci zalejeme mliekom a na miernom ohni s maslom a soľou varíme asi 20 minút. Občas ju premiešame.
 
2.
V miske vyšľaháme žĺtky, perníkové korenie, polovicu práškového a vanilkový cukor. Túto vajíčkovú zmes vmiešame do takmer vychladnutej ryže. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame k ryži.
3.
Zapekaciu misu vymastíme maslom, uložíme naň polovicu ryže, čerešne, tie prikryjeme zvyšnou ryžou a nákyp vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...