Veterníky s javorovou penou
20
porcií
125
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
75
g
maslo
175
ml
voda
1
štipka
soľ
100
g
hladká múka
3
ks
vajce
trochu
práškový cukor na posypanie
Jarovorá pena:
180
ml
javorový sirup
3
ks
vaječný žĺtok
7
g
želatína
270
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Ako prvé si pripravíme odpaľované cesto. Do hrnca so silným dnom privedieme k varu vodu, štipku soli a maslo. Pridáme múku a miešame, dokým nevznikne hustá guľa a na spodku hrnca sa cesto nezačne prichytávať. Odstavíme ho, necháme mierne vychladnúť a vmiešame po jednom vajíčka.
2.
Cestom naplníme cukrárenské vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame malé veterníky. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 200°C cca 15 minút, rúru otvoríme až pred koncom, inak by spľasli. Upečené ich rozrežeme a necháme vychladnúť.
3.
Javorový sirup privedieme k varu a postupne zo zašľaháme do žĺtkov tak, aby sa nezrazili. Trochu smotany nalejeme do misky a po 5 minútach ju rozpustíme a vmiešame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec vmiešame tuhú šľahačku a krém máme hotový. Odložíme ho stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.
4.
Potom krémom naplníme pomocou cukrárenského vrecka veterníky, posypeme ich práškovým cukrom a máme hotovo.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.