Cesnakové žemličky s bylinkami
12
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
280
g
hladká múka
7
g
sušené droždie
2
PL
cukor
1
KL
soľ
120
ml
vlažné mlieko
115
g
zmäknuté maslo
3
ks
vajce
2
PL
bylinky
1
strúčik
cesnaku
trochu
olivový olej
trochu
hrubozrnná morská soľ
postup
1.
V miske zmiešame múku, sušené droždie, cukor, soľ, zmäknuté maslo, vlažné mlieko a vajíčka. Cesto poriadne vymiesime, uložíme ho do vymastenej misky, prikryjeme a necháme kysnúť.
2.
Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý potrieme olivovým olejom s prelisovaným cesnakom, posypeme bylinkami (kôpor, tymian, bazalka, rozmarín...) a hrubozrnnou soľou. Cesto zvinieme a nakrájame na 2 cm slimáky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 10 minút do zlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.