Levanduľový sirup
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
PL
čerstvé levanduľové kvety
300
g
kryštálový cukor
1
ks
citrón
300
ml
voda
postup
1.
Do hlbšej panvice nasypeme cukor, levanduľové kvety a citrónovú kôru. Všetko zalejeme vodou a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, dokým sa cukor nerozpustí. Zmes odstavíme a necháme 30 minút odstáť.
2.
Potom ju vrátime na platničku a od doby, kedy začne bublať varíme 5-7 minút, viac nie. Potom ho precedíme cez husté sitko a prelejeme do fľaše. Uzavrieme ho a takto pripravený vydrží cca 6 týždňov.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.