Jahodovo-kokosový zákusok
12
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
7
ks
vaječný bielok
7
PL
kryštálový cukor
140
g
strúhaný kokos
3
PL
polohrubá múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
150
mg
mlieko
Jahodová vrstva:
500
g
čerstvé jahody
100
g
kryštálový cukor
2
balíčky
jahodový puding
250
ml
voda
Krémová vrstva:
500
ml
mlieko
7
ks
žĺtok
5
PL
hladká múka
2
PL
kukuričný škrob
250
g
maslo
150
g
práškový cukor
Šľahačková vrstva:
500
ml
smotana na šľahanie
250
g
jahody na ozdobu
1
hrnček
kokos stúhaný
postup
1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a múku zmiešanú so strúhaným kokosom a kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút. Ešte horúci korpus pokvapkáme studeným mliekom a odložíme ho nabok, aby vychladol.
2.
Jahody posypeme cukrom, rozmixujeme na pyré a krátko ich povaríme. Vo vode zmiešame pudingový prášok, vlejeme ho do jahôd a uvaríme hustú kašu. Občas kašu počas chladenia premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža. Už vychladnutú jahodovú kašu nalejeme na korpus.
3.
Žĺtka metličkou rozmiešame v mlieku, pridáme múku a škrob. Za stáleho miešania uvaríme veľmi hustú kašu. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a opatrne vmiešame vychladnutú žĺtkovú kašu. Hotový žĺtkový krém navrstvíme na jahodovú kašu.
4.
Smotanu vyšľaháme a potrieme ňou celý zákusok. Posypeme ho kokosom a ozdobíme jahodami. Zákusok vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.