Pečený bôčik
4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bôčik
2
ks
cibuľa
6
strúčikov
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mletá rasca
postup
1.
Rúru predhrejeme na 160°C. Bôčik opláchneme a osušíme. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu pokrájame na kocky, polovicu cesnaku vymiešame so soľou, zvyšné strúčiky pokrájame na plátky.
2.
Kožu bôčika nakrájame nožom do štvorčekov. Do kože a mäsa votrieme cesnak rozotrený so soľou.
3.
Mäso vložíme do pekáča kožou dolu, posypeme pokrájanou cibuľou, rascou, podlejeme trochou vody a zakryté dáme piecť do rúry. Počas pečenia bôčik podlievame a prelievame výpekom, obraciame.
4.
Ku koncu pečenia bôčik otočíme kožou nahor, odkryjeme a dopečieme, aby bola koža chrumkavá.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.