Vynikajúci čokoládový koláč
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
275
g
hladká múka
225
g
kryštálový cukor
1,5
KL
kypriaci prášok do pečiva
200
g
margarín
4
PL
kakao
1
KL
vanilková esencia
Poleva
175
g
horká čokoláda
250
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Predhrejeme rúru na 180°C. Vymastíme si tortovú formu. S mixérom vyšľaháme všetky suroviny (kakao vymiešame v 225 ml vody) na koláč asi 2 minúty. Cesto nalejeme do tortovej formy a dáme ho piecť na 35 minút.
2.
Keď je koláč hotový vyberieme ho z rúry a necháme trochu vychladnúť. Potom koláč vyklopíme z formy. Čokoládu a smotanu dáme do hrnca a varíme pokiaľ sa čokoláda neroztopí. Natrieme ju na vrch a okraje koláča a necháme celkom vychladnúť.Tento koláč je vhodný pre milovníkov čokolády.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.