Spaghetti bolognese
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
75
g
prerastená slanina
1
ks
mrkva
1,5
stonky
stonkový zeler
2
PL
olivový olej
400
g
mleté mäso
100
ml
červené víno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
100
ml
mlieko
1
KL
oregano
1
konzerva
lúpané paradajky
1
PL
cukor
400
g
špagety
50
g
strúhaný parmezán
trochu
tymian
postup
1.
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Mrkvu ošúpeme, zeler očistíme a oboje umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Slaninu vyškvaríme na rozpálenom oleji a pridáme k nej najskôr pokrájanú zeleninu a potom mleté mäso. Za stáleho miešania dobre opečieme.
2.
Podlejeme červeným vínom a všetko necháme variť na miernom ohni, kým sa tekutina nevyvarí. Osolíme, okoreníme a primiešame mlieko. Omáčku povaríme a necháme zhustnúť. Do omáčky pridáme oregano, paradajky a cukor, zamiešame a pri nízkej teplote zhruba 30 minút varíme na miernom ohni.
3.
Špagety uvaríme al dente vo vriacej vode podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať. Tymián opláchneme a lístky nasekáme. Špagety rozdelíme na taniere, prelejeme ich omáčkou, posypeme parmezánom a podávame ozdobené čerstvo nasekaným tymianom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.