Milánske hovädzie mäso
4
porcie
150
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
5
PL
olej
20
g
hladká múka
4
strúčiky
cesnaku
20
g
paradajkový pretlak
100
g
čerstvé šampiňóny
30
g
maslo
1
PL
med
100
ml
červené víno
1
PL
sójová omáčka
250
ml
vývar
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
jarná cibuľka na ozdobu
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Jemne ich obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Odložíme ho bokom a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
2.
Mäso vrátime naspäť, pridáme paradajkový pretlak a pokrájané šampiňóny. Dochutíme soľou, korením, podlejeme polovicou vývaru a na miernom ohni prikryté dusíme 90 minút. Počas dusenia podlievame vývarom.
3.
Potom mäso odkryjeme, podlejeme vínom, sójovou omáčkou a dusíme ešte 20 minút. Podávame s ryžou alebo cestovinami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.