Pridať recept

Talianske tiramisu

ingrediencie

500 g
podlhovasté piškóty
500 g
Mascarpone
2 ks
žĺtok
1 balíček
šľahačka
trochu
kakao
2 balíčky
vanilínový cukor
500 ml
silná čierna káva
trochu
amaretto

postup

1.
Pripravíme si podnos (35x24cm) na ktorý budeme Tiramisu dávať. Mascarpone si poriadne vymiešame so žĺtkami a vanilkovým cukrom, následne zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Na podnos si začneme ukladať piškóty, ktoré si namočíme v káve. Potom každú piškótu polejeme amarettom a prikryjeme vrstvou krému.
 
2.
Pokračujeme vrstvením ingrediencií, kým ich všetky nespotrebujeme. Toto množstvo je na tri vrstvy piškót. Posledná vrstva bude krém, ktorý zahladíme a posypeme kakaovým práškom. Takto pripravený dezert dáme vychladiť do chladničky na 12-24hod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...
Kedy je najlepší čas na pitie kávy? Len málokto ju pije v tomto čase
Kedy je najlepší čas na pitie kávy? Len málokto ju pije v tomto čase
Väčšina ľudí vie, že tento nápoj kvôli obsahu kofeínu a jeho povzbudzujúcemu účinku nie je vhodné piť...