Pečený kapor PIVČÁK
1
porcia
31
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kapor
1
dl
Steiger, 11 stupňové pivo
1
ks
cesnaku
1
ks
cibuľa malá
1
ks
bielok
2
ČL
múka cícerová
trochu
maslo
podľa chuti
šťava citrónová
1
ČL
adžika
trochu
soľ morská
postup
2.
Kapra trošku osolíme, ponatierame celého cesnakom, pokvapkáme dobre citrónovou šťavou, celého okoreníme 2/3 ČL Adžiky.
5.
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, strúčik cesnaku na tenké plátky.
6.
Maslo trošku rozohrejeme a kapra na ňom opražíme z každej strany jednu minútu.
7.
Cibuľu aj cesnak rozložíme na maslo, naň dáme opraženého kapra, podlejeme pivom, pridáme citrónovú šťavu, okoreníme 1/3 ČL Adžiky a dáme piecť prikryté alobalom na 20 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
zuna7
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.